Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x
Kinderfeestjes
Raku stoken
Raku stoken
Keramiek workshops

Vriendinnen workshop

Samen met je vriendinnen (familie of collega's) creatief aan het werk? Dat kan bij Atelier PEPA LES al vanaf 2 personen!!

Gezellig en leuk om te doen! Er kan een persoonlijke keuze worden gemaakt uit onderstaand aanbod. 

Ook een raku workshop kun je samen met vriendinnen (familie of collega's) volgen. Kijk voor de mogelijkheden bij raku.

Samen een groot beeld maken, bijvoorbeeld voor teambuilding?

Ook dat is mogelijk. Stuur een berichtje voor de mogelijkheden.

 

 

Feestbeesten

Bij deze workshop maak je een eigen feestbeest. Kies je favoriete dier en geef het dier een feestmuts, versier het met slingers en geef het taart in de poot! Heerlijk je fantasie laten gaan! Dat kan bij deze workshop! De tweede keer kan het feestbeest geglazuurd worden met eigen gekozen kleuren. Op de foto het resultaat na de eerste keer kleien.

 

Mooie vrouwen

Heb je al eens goed gekeken naar de verpakking van een zeeppompje? Na deze workshop ga je vast anders naar verpakkingen kijken. Veel plastic verpakkingen van schoonmaakmiddelen hebben een vrouwelijke vorm. Deze verpakking gaan we gebruiken bij de workshop mooie vrouwen. De beelden van Nikki de Saint Phalle nemen we als uitgangspunt hiervoor. Het beeld wordt gemaakt met chamotte klei. Op de tweede avond gaan we met druktechnieken en glazuur de mooie vrouw afmaken. Voor de druktechniek wordt speciale drukinkt voor klei gebruikt en stempels. Na de glazuurstook is het beeld klaar en kan het buiten of binnen worden neer gezet.

 

Tuinbollen

Deze bollen gaan niet in de grond maar blijven boven de grond!

Met mallen of uit de losse hand worden een aantal bollen gemaakt. Het formaat mag je zelf bepalen.

Op de bollen kunnen voorwerpen gemaakt worden. Bijvoorbeeld vogeltjes, vlinders etc. Ook kan de oppervlakte van de bol bewerkt worden zodat weer andere mogelijkheden zijn om te glazuren. Tijdens de eerste avond krijg je veel inspiratie plaatjes te zien en zul je ontdekken dat de mogelijkheden voor de tuinbollen eindeloos zijn. Op de tweede avond ga je de bollen glazuren zodat ze ook goed buiten kunnen staan.

 

Een kippige kip

Boetseren is leuk voor iedereen! Door naar beelden te kijken van anderen word je vast en zeker geïnspireerd voor je eigen kip. De eerste keer boetseer je de kip en de tweede keer ga je de kip glazuren. De kippige kip is weersbestendig (maar kan niet tegen vorst) en kan prima buiten staan.

 

Kunstkralen

Bij deze workshop is het uitgangspunt een schilderij voor het maken van een serie kralen. Dit kunnen kleine kralen zijn die verwerkt kunnen worden in een sieraad. Maar ook grote kralen die als een totempaal op elkaar gestapeld worden. 

Zo ontstaat er een klein kunstwerkje die prachtig in de kamer staat. Een afbeelding van je favoriete schilderij zoek je voor de workshop uit of zoek je in het atelier uit. Tijdens de workshop leer je kijken naar de vormen en de kleuren die de kunstenaar heeft gebruikt. Op de tweede keer worden de kralen geschilderd met onderglazuur. Daarover komt transparante glazuur. Hierna worden de kralen nog een keer gebakken. Daarna zijn de kralen te verwerken tot een prachtig sieraad of kuntswerk.

  Sfeerplateau

De naam zegt het al! Het sfeerplateau gaat zorgen voor nog meer sfeer in huis! De kokers (gemaakt uit klei) lenen zich erg goed om te vullen met bloemen, groen, kerstballen, paaseitjes en/of waxinelichtjes. Het plateau en de kokers worden gemaakt met kleiplaten. Na uitleg over deze klei techniek worden de platen gerold. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende afdrukken in de klei met stof, kant of andere voorwerpen. Zo ontstaat een mooi relief op de buitenkant van de kokers. De tweede keer wordt alles geglazuurd in kleuren die jij mooi vindt..

 

Je eigen tajine

Een tajine is een traditionele aardewerken stoofpot. De stoofpot komt oorspronkelijk uit Noord Afrika en wordt in Marokko nog veel gebruikt. Ook in Nederland wordt de stoofpot steeds populairder. Eten koken in de stoofpot is lekker, gezond en makkelijk te bereiden. Tijdens deze workhop ga je zelf een tajine maken. Hiervoor kan er gebruik worden gemaakt van mallen, maar uit de hand vormen kan ook. Er kan een grote tajine gemaakt worden of een kleinere tajine. De kleinere tajine kan de tweede keer worden geglazuurd. Een gebruiksaanwijzing en een aantal recepten voor de tajine krijg je bij deze workshop. Zo kun je na de workshop direct beginnen met koken in de tajine.


Een mooi stel

Je eigen naam of een woord is de start voor deze workshop. Met kleiplaten ga je het beeld maken. Er wordt 1 groot beeld (ongeveer 30 cm hoog) of twee kleinere beelden (ongeveer 20 cm hoog) gemaakt. Het beeld wordt gemaakt uit kleiplaten. Hoe deze techniek werkt wordt de eerste keer uitgelegd. De tweede keer worden de beelden geschilderd met waterverf en/of met vetkrijt. Wil je liever glazuren dat kan, maar dan wordt de workshop iets duurder. De prijs van het glazuren is afhankelijk van het formaat. Dit kan in het atelier worden bekeken. Het worden bijzondere figuren die prachtig in de kamer staan. Ook erg leuk om cadeau te geven! 

 

 

Bloemen in de tuin

Tijdens de eerste keer worden er 2 bloemen gemaakt van klei. Dit gebeurd met behulp van allerlei mallen die een bloemvorm hebben.  Natuurlijk ontwerpt iedereen zelf zijn bloem.  Geen bloem zal hetzelfde zijn. Na het afbakken van de bloemen worden de bloemen de tweede keer geglazuurd. Er is een ruime keuze uit verschillende glazuren. Na 2 weken kunnen de bloemen worden opgehaald en kunnen zij een plaatsje krijgen in de tuin.


Een aparte schaal

In een gips mal of in een bestaande schaal wordt er gewerkt met klei, dit kan op allerlei manieren. Er zijn voorbeelden aanwezig om de mogelijkheden te tonen. Ervaring is niet nodig iedereen kan dit! De tweede keer wordt de schaal geglazuurd naar eigen idee. 

  

Nest schalen (alleen glazuren) 

Schalen zijn er in vele soorten en maten. Bij deze workshop staan er 3 gebakken schaaltjes voor je klaar. Na een uitleg van een aantal decoratie technieken worden de schaaltjes geglazuurd. Na de glazuurstook zijn de schalen klaar voor gebruik. Leuk om te gebruiken of om cadeau te geven! Deze workshop is geschikt voor 1 avond/middag of ochtend.

 

 

Praktische info

  • Bel, app (06 30842912) of mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) naar Petra Paap om een vriendinnenworkshop af te spreken 
  • Een workshop duurt twee keer 2 uur m.u.v. de nest schalen (dag en tijdstip in overleg m.u.v. dinsdag)  
  • De kosten bedragen voor 2 x 29,50 euro per persoon en voor 1 x 17 euro 
  • Graag de eerste keer contant betalen aan het einde van de workshop 
  • Dit bedrag is inclusief de materialen, glazuren van het werk, de stookkosten en koffie/thee 
  • De workshop gaat door bij minimaal 2 personen en is vol bij 16 personen 
  • De workshop wordt gegeven bij Atelier PEPA LES Moeshorn 10, Noordhorn 

  

 


Volg PepaLes

Contact

Moeshorn 10
9804 PX Noordhorn

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0594 - 697349