Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x
Kinderfeestjes
Raku stoken
Raku stoken
Keramiek workshops

keramiek workshop

Samen met anderen vanuit een opdracht keramieken? Dat kan bij Atelier PEPA LES al vanaf 2 personen!!

Gezellig en leuk om te doen! Er kan een persoonlijke keuze worden gemaakt uit onderstaand aanbod. 

Ook een raku workshop kun je samen met vriendinnen (familie of collega's) volgen. Kijk voor de mogelijkheden bij raku.

 

 

 

Feestbeesten

Bij deze workshop maak je een eigen feestbeest. Kies je favoriete dier en geef het dier een feestmuts, versier het met slingers en geef het taart in de poot! Heerlijk je fantasie laten gaan! Dat kan bij deze workshop! De tweede keer kan het feestbeest geglazuurd worden met eigen gekozen kleuren. Op de foto het resultaat na de eerste keer kleien.

 

Mooie vrouwen

Heb je al eens goed gekeken naar de verpakking van een zeeppompje? Na deze workshop ga je vast anders naar verpakkingen kijken. Veel plastic verpakkingen van schoonmaakmiddelen hebben een vrouwelijke vorm. Deze verpakking gaan we gebruiken bij de workshop mooie vrouwen. De beelden van Nikki de Saint Phalle nemen we als uitgangspunt hiervoor. Het beeld wordt gemaakt met chamotte klei. Op de tweede avond gaan we met druktechnieken en glazuur de mooie vrouw afmaken. Voor de druktechniek wordt speciale drukinkt voor klei gebruikt en stempels. Na de glazuurstook is het beeld klaar en kan het buiten of binnen worden neer gezet.

 

Tuinbollen

Deze bollen gaan niet in de grond maar blijven boven de grond!

Met mallen of uit de losse hand worden een aantal bollen gemaakt. Het formaat mag je zelf bepalen.

Op de bollen kunnen voorwerpen gemaakt worden. Bijvoorbeeld vogeltjes, vlinders etc. Ook kan de oppervlakte van de bol bewerkt worden zodat weer andere mogelijkheden zijn om te glazuren. Tijdens de eerste avond krijg je veel inspiratie plaatjes te zien en zul je ontdekken dat de mogelijkheden voor de tuinbollen eindeloos zijn. Op de tweede avond ga je de bollen glazuren zodat ze ook goed buiten kunnen staan.

 

Een kippige kip

Boetseren is leuk voor iedereen! Door naar beelden te kijken van anderen word je vast en zeker geïnspireerd voor je eigen kip. De eerste keer boetseer je de kip en de tweede keer ga je de kip glazuren. De kippige kip is weersbestendig (maar kan niet tegen vorst) en kan prima buiten staan.

 

Sfeerplateau

De naam zegt het al! Het sfeerplateau gaat zorgen voor nog meer sfeer in huis! De kokers (gemaakt uit klei) lenen zich erg goed om te vullen met bloemen, groen, kerstballen, paaseitjes en/of waxinelichtjes. Het plateau en de kokers worden gemaakt met kleiplaten. Na uitleg over deze klei techniek worden de platen gerold. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende afdrukken in de klei met stof, kant of andere voorwerpen. Zo ontstaat een mooi relief op de buitenkant van de kokers. De tweede keer wordt alles geglazuurd in kleuren die jij mooi vindt..

 

Bloemen in de tuin

Tijdens de eerste keer worden er 2 bloemen gemaakt van klei. Dit gebeurd met behulp van allerlei mallen die een bloemvorm hebben.  Natuurlijk ontwerpt iedereen zelf zijn bloem.  Geen bloem zal hetzelfde zijn. Na het afbakken van de bloemen worden de bloemen de tweede keer geglazuurd. Er is een ruime keuze uit verschillende glazuren. Na 2 weken kunnen de bloemen worden opgehaald en kunnen zij een plaatsje krijgen in de tuin.


Een aparte schaal

In een gips mal of in een bestaande schaal wordt er gewerkt met klei, dit kan op allerlei manieren. Er zijn voorbeelden aanwezig om de mogelijkheden te tonen. Ervaring is niet nodig iedereen kan dit! De tweede keer wordt de schaal geglazuurd naar eigen idee. 

  

 

 

 Praktische info

  • Bel, app (06 30842912) of mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) naar Petra Paap om een workshop af te spreken op vrijdag van 15.30 uur tot 17.30 uur of vrijdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur 
  • Een workshop duurt twee keer 2 uur
  • De kosten bedragen 35 euro per persoon  
  • Graag de eerste keer betalen aan het einde van de workshop 
  • Dit bedrag is inclusief de materialen, glazuren van het werk, de stookkosten en koffie/thee 
  • De workshop gaat door bij minimaal 2 personen en is vol bij 16 personen 
  • De workshop wordt gegeven bij Atelier PEPA LES Moeshorn 10, Noordhorn 

  

 

 

 

Contact

Moeshorn 10
9804 PX Noordhorn

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 30842912